DNS

75% van de Belgische ondernemers kiest voor .be

.be is de absolute koploper qua betrouwbaarheid en boezemt zowel ondernemers als niet-ondernemers het meeste vertrouwen in. Een domeinnaamextensie wordt als derde belangrijkste reden genoemd om een website al dan niet te vertrouwen na een geëncrypteerde connectie (https ipv http) en aanwijzingen dat het een officiële website is (bv. door middel van een logo).

Dat blijkt uit marktonderzoek dat Insites Consulting deed in opdracht van DNS Belgium. Het onderzoek peilde naar het vertrouwen in de verschillende domeinnaamextensies en bevroeg heel specifiek ook ondernemingsgezinde Belgen die nog nooit een domeinnaam hebben geregistreerd.

infographic DNS

Vertrouwen

Zowel de ondernemersgroep als de gemiddelde Belg vindt een bedrijfswebsite betrouwbaarder dan een Facebookpagina van een organisatie. Ze hebben ook meer vertrouwen in een e-mailadres gebonden aan een domeinnaam, dan in een algemeen e-mailadres (bv. @hotmail.com).

Ondernemingsgezinde Belgen weten vaker dan de gemiddelde Belg dat je zowel een website als een e-mailadres kan linken aan een domeinnaam. 59% van hen zou een domeinnaam registreren om een persoonlijk e-mailadres te hebben (al dan niet in combinatie met een website).

.be domeinnamen

Waar de gemiddelde Belg een website vooral ziet als een bron van informatie, heeft de ondernemingsgezinde Belg een commerciëlere kijk op websites. Hij heeft meestal een beter idee over wat een website voor hem persoonlijk en professioneel kan betekenen en ziet het als een middel om zichzelf en zijn activiteiten kenbaar te maken en om contact te houden met klanten, prospecten, stakeholders.

De bevraagde ondernemingsgezinde Belgen kiezen in de eerste plaats voor .be omdat het iets zegt over hun locatie, omdat het populair en betrouwbaar is, maar ook omdat het duidelijk maakt welke doelgroep ze willen bereiken. Ze zien een .be-domeinnaam en -website als iets wat logisch verbonden is met een eigen bedrijf oprichten.

Het onderzoek vroeg ook naar voorkeuren voor en associaties bij domeinnaamextensies. .be en .com zijn de koplopers in bekendheid. De extensies die het meest bekend zijn worden ook aangezien als betrouwbaarder.

.vlaanderen is bekend bij 31% van de ondernemingsgezinde Belgen, voor .brussels is dit 21%. Beide hebben een sterke politieke connotatie die .be niet heeft. Ze worden ook meer geassocieerd met taal en locatie dan .be. Er zijn op dat vlak weinig verschillen tussen de ondernemersdoelgroep en de gemiddelde Belgen.

Uit het onderzoek blijkt .be dus de beste keuze voor de ondernemende Belg die online aanwezig wil zijn. De kwaliteit en betrouwbaarheid die Belgen associëren met .be, stralen af op de website en het imago van een onderneming.

Bron: DNS Belgium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *